Full Press Personal Training

Tarief:

  • Personal Training is op offerte basis. Er wordt een prijs opgesteld gebasseerd op de frequentie dat er personal training wordt gevolgd. Vraag naar informatie.

  • Toch liever een eenmalige educatieve les? Dan kost dit €60,- per training.

NASM personal trainer

Kort overzichtelijk:

  • Personal training van 1 op 1 tot 1 op 4.

  • Revalidatie training is ook mogelijk.

  • 1 vaste prijs, geen oplopende kosten per persoon.

  • Online coaching via Whatsapp berichten en / of bellen.

  • Online database met relevante informatie en thuis trainingen.

 

Personal training

 

Ben jij opzoek naar 1 op 1 (tot 1 op 4) trainingen zonder tussenkomst van andere deelnemers, of pottenkijkers? Dan is een personal training misschien wat voor jou. Bij een personal training krijg jij training in mijn eigen fitness studio, hier zijn geen andere mensen tegelijkertijd aan het trainen. We vormen de training geheel naar jouw doel. Dit is jouw uur, daarom mag je zelf besluiten of je nog meer mensen wilt meenemen voor dezelfde prijs, dit kan tot 3 extra deelnemers. Het is dan ook aan jezelf of je de kosten deelt.

 

We bespreken jouw doel gezamenlijk en stellen daarop de juiste training, voeding en begeleiding af. Dit kan zijn van afvallen, naar meer kracht, of uithoudingsvermogen, tot een geheel betere conditie, maar ook voor revalidatie. Ik kan jou weer zelfvertrouwen geven in jouw eigen lichaam. Van visueel tot het weer soepel gebruik maken van jouw gewrichten.

 

Wil je eerst een keertje komen kijken op locatie? Dat kan uiteraard, stuur wel eerst even een Whatsapp berichtje en dan plannen we een datum en tijdstip. 0619939854

 

Binnen locatie; Prins Bernhardstraat 75, Oud-Beijerland. (ingang gym = Julianastraat 74)

 

De kosten zijn op offerte basis. Als jij er frequent bent of het betreft een langere termijn dan stel ik daarop een prijsje op. Met zelfs de optie tot het overmaken van een maandbedrag in plaats van gelijk een 10-rittenkaart te betalen.

 

Wil je echt maar één personal training volgen? Dat kan, dit is dan een educatieve personal training om jou aan te scherpen waar jij op moet letten als je zelf aan de slag gaat. Hiervoor betaal je het maximum bedrag van €60,-.

Vraag en antwoord

 

Hoe duur is een personal trainer?

Dit begint vaak al bij de €30 en kan oplopen tot €150 per training van een uur. Om het beste resultaat te bereiken hoef je niet altijd de duurste te kiezen. Kijk goed naar de achtergrond en ervarenheid van de trainer. Bij Full Press Personal Training in Oud-Beijerland kost dit €60 per uur. De trainers die €150 per uur vragen zijn vaak trainers van BN'er die meer onder druk staan.

 

Heb ik genoeg aan 1 personal training?

Korte antwoord is nee, maar dit ligt eraan. Wil je doelen bereiken, dan kan je dit niet leren, doen en bereiken binnen 1 dag / uur. Wel zou je met één personal training een hoop kunnen leren van de personal trainer en dit in jouw eigen trainingen toepassen. Check wel altijd de achtergrond van de personal trainer, dan weet je hoeveel en hoe snel je wat van hem of haar kan leren. Full Press is vakbekwaam en streeft naar perfectie.

 

Hoelang duurt een personal training?

Afhankelijk van de gemaakte afspraken zal het vaak 60 minuten zijn. Dit kan variëren tussen 30 en 90 minuten.

 

Hoe vaak moet ik personal training volgen?

Dit heeft te maken met jouw doel en zelfstandigheid. De personal trainer zal altijd samen met de klant een doel moeten opstellen. De klant geeft aan wat hij of zij graag wilt bereiken en de personal trainer beoordeeld of dit reëel is in de gegeven tijdsbestek. Sommigen zullen vooruit kunnen met 1x per maand een training te volgen om alle kennis te verversen en eventueel over te schakelen naar een nieuw trainingsschema. Dan wordt er wel vanuit gegaan dat de klant zeer zelfstandig kan werken in de fitness.

 

De meeste zullen zitten tussen de 1 tot 3x in de week. Wil je snel resultaat in een korte tijd en niet zelfstandig nog een training volgen? Dan zou 3x in de week voor jou kunnen werken. Wil je de stok achter de deur hebben, wat bijleren en zelfstandig nog een paar trainingen volgen? Dan is vaak 1x per week meer dan genoeg afhankelijk van jouw startniveau.

 

Het belangrijkste is sparren met de personal trainer, die geeft aan wat het beste werkt bij jouw doel en vertelt jou wat je zelfstandig nog ernaast zou moeten doen.

 

Zijn er anderen aanwezig bij de personal training?

Bij Full Press hebben wij onze eigen personal training studio. Jij krijgt jouw training zonder tussenkomst of bekijk van anderen. Sommigen kunnen dit zeer waarderen als je nog niet zo zelfverzekerd bent over jouw lichaam. Echter geen zorgen over jouw zelfverzekerdheid want daar zou elke personal trainer bij moeten helpen. Je kan er wel voor kiezen zelf tot 3 anderen mee te nemen, zonder dat dit extra kost.

 

Hoelang moet ik een trainingsschema aanhouden?

6 tot 8 weken. Je moet jezelf de tijd geven om de oefeningen en bewegingen te leren, maar daarna vooral ook het resultaat te maximaliseren. Wissel jij elke training van andere oefeningen, dan krijg je wel nog steeds meer uithoudingsvermogen door het blijven te bewegen, maar je wordt niet beter in de oefening. Ik leg het bovenstaande even uit in een voorbeeld van muziek. Ga ik 1 les volgen in piano, leer ik geen piano spelen, ik leer wel iets over muziek. Vervolgens ga ik de volgende dag 1 les volgen in trompet, ik leer wederom iets over muziek maar kan geen trompet spelen. Daarna speel ik de gitaar, wederom leer ik zeer weinig.

 

Stop dus niet te vroeg met jouw trainingsschema, maximaliseer resultaat en wissel na 6 tot 8 weken! De wissel doen we om te voorkomen dat je een plateau bereikt, het lichaam opnieuw te triggeren adaptief te zijn en het leuk en variërend te houden. 

 

Waar kan een personal trainer bij helpen?

Een personal trainer zou in staat moeten zijn je te kunnen helpen met; gewichtsverlies / afvallen, spiermassa aan te komen, gezonde leefstijl, helpen ontspannen / ontstressen, voedingskeuzes, deskundige uitleg over fitness & voeding, prestaties te verbeteren / meer uithoudingsvermogen te creëren, fitness oefening uitvoeringen te perfectioneren met minste tot geringste klachten in gewrichten. Bij voorkeur ook altijd het alternatieve te kunnen aanbieden. Wanneer een oefening niet uitgevoerd kan worden door de deelnemer, moet er worden gekeken naar een alternatief.

 

Wanneer de trainer zich specialiseert is hij of zij ook vaak geschikt om te helpen revalideren, sportmassage uit te voeren, of de extra zorg voor diabetes / obesitas patiënten te helpen. 

 

Wanneer heb je resultaat met een personal trainer?

Afhankelijk van jouw startniveau, doel en intrinsieke motivatie kan dit al snel veel doen veranderen in een week tijd. Bij de beginner of de onervaren deelnemer is bijna elke beweging of oefening een shock op het lichaam. Hierop gaat het lichaam reageren en vakkundig zichzelf sterker maken en voorbereidingen te treffen voor een volgende keer.

 

Voor de ervaren deelnemer kan de personal trainer ook zeer goed van pas komen. Misschien heb je een plateau bereikt en train je nu al 3 jaar 3x per week en je hebt voor het laatst 2 jaar geleden resultaat gehad. 

 

Welk BTW tarief heeft personal training?

Het geven van gelegenheid om te sporten valt onder het 9%-tarief.

 

Geef ik ook personal training aan huis?

Ja zeker. Wel zullen we samen een afspraak moeten maken om te kijken naar jouw huis. Is er genoeg ruimte binnen of in de tuin? Of heb je misschien een grote oprit? Er moet per slot van rekening wel ruimte zijn om te kunnen sporten. Vaak gaat dit wel.

 

Is personal training aftrekbaar?

Personal training kan aftrekbaar zijn. Echter als bedrijf zijnde moet je het dan ook aanbieden aan jouw werknemers. Ben jij een bedrijf dat graag de gezondheid van jouw personeel en jezelf vooropzet? Dan kan je ook kijken naar de Bootcamp lessen op locatie. Die zijn zakelijk aftrekbaar.

 

Helaas gaat de aftrekpost nooit door voor ZZP ers, VOF's en BV's zonder werknemers.

 

Is personal training alleen voor ouderen?

Nee helemaal niet. Het is voor iedereen die begeleiding zoekt om vakkundig en gecontroleerd te gaan sporten. Video's volgen van YouTube of instagram pakt niet altijd goed uit. Iedereen is uniek en het kan zijn dat die ene oefening echt niet voor jou is gemaakt. Een personal trainer kijkt naar de uitvoering en wanneer die niet toereikend is, biedt hij of zij een alternatief die jou veel meer resultaat en comfort gaat geven.

 

De ouderen zijn vaak degene die de personal training kunnen betalen, maar de jongeren kunnen ook om kosten te besparen gaat voor de small group personal training. Zo kan je met zijn 4'n de kosten delen.

 

Kan ik personal training volgen in mijn zwangerschap?

Dat kan zeker. Helemaal door tot aan de laatste weken. We maken een speciaal programma voor jou op.

 

Het is ook juist goed om tijdens de zwangerschap minimaal een half uur te bewegen. Zwemmen, fietsen, yoga en fitness zijn de populairste manier om bezig te blijven en hebben de minste risico.

 

Vermijd contactsport, alles waarmee perongeluk iets tegen de buik kan komen of waar je makkelijk van kan omvallen.

(Fit Boxing)

 

Drink genoeg water tijdens het sporten en wanneer je merkt dat je er doodmoe van wordt, moet je rustiger aan doen of ermee stoppen. Doe in ieder geval niet zwaarder trainen dan voor de zwangerschap.

 

Vanaf welke leeftijd kan ik personal training volgen?

Onder de 18 jaar is het verplicht dat jouw ouders toestemming geven. Zelf kies ik ervoor dat je minstens 16 jaar moet zijn voor personal training. Het idee is dat je goed wordt aangepakt en serieus omgaat met het materiaal en jouw lichaam. Ben je daar nog niet aan toe, dan is het beste wat je kan doen; lekker buiten sporten, voetballen, basketballen, skaten, etc. Blijf in beweging.

 

Wat moet ik meenemen naar de sportles?

Je kan prima een uur sporten zonder te drinken, maar vaak is het toch wel prettig. Neem dus een flesje water mee. Een handdoek is niet verplicht, maar het is wel fijn als je af en toe je zweet weg kan deppen. En wat de hygiëne betreft is het geen overbodige luxe om op jouw eigen handdoek te liggen als barrière tussen jou en de mat.

 

Voor de rest als je gaat sporten is het altijd belangrijk in sportkleding en sportschoenen te komen trainen. Een spijkerbroek beweegt eenmaal niet zo lekker en zou alleen maar kunnen scheuren. De sportschoenen zijn ook vaak gemaakt om meer reactief te kunnen bewegen en daarmee dus duurzamer.

 

Hoe vaak zou ik moeten sporten?

We hebben de NNGB-norm (Nederlandse Norm Gezond Bewegen), de Fitnorm en de Spiernorm.

 

NNGB-norm; ieder Nederlander zou minstens 5 dagen in de week 60 minuten matig intensieve lichaamsbeweging moeten hebben. Dit hoeft niet aan één stuk door, maar minimaal wel in blokken van 10 minuten. Het gaat hier om stevig doorwandelen of fietsen en voelen dat jouw hartslag wordt verhoogd. Dit is de bare minimum wat je zou moeten doen.

 

Fitnorm; de Fitnorm is een stap verder gekeken. Om aan jouw gezondheid te werken zou je 3x in de week intensief moeten sporten van 50 minuten. We hebben het echt over trainingen, bewegingen, oefeningen, waarbij je niet meer in staat bent te kunnen praten en de hartslag eens flink omhoog drijft. Zo blijft jouw hart jong en fit. De dag dat je een high intensity workout doet, streep je ook gelijk één van de dagen af voor de NNGB-norm.

 

Spiernorm; de Spiernorm geldt voor iedereen, alleen voor ouderen is het nog belangrijker om soepeler de pensioen in te gaan. Bij de Spiernorm hebben we het dus over krachttraining. Oefeningen om de spieren en botten te versterken. Iedereen zou hierin minstens 2x per week oefeningen moeten doen voor de borstspieren, rugspieren en benen. Voor de ouderen is het ook belangrijk in dezelfde training te werken aan de balans en lenigheid. Een krachttraining kan ook vallen in een high intensity workout en valt deze training dus samen met de Fitnorm. Een voorbeeld hardlopen valt onder de Fitnorm, maar is geen spier en bot versterkende workout. Bij een Bootcamp / buiten fitness, wisselen we steeds tussen kracht en uithoudingsvermogen.